Кабінет військовозобов'язаного та перевірка даних ТЦК

Що таке кабінет військовозобов'язаного?

Електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного і резервіста запрацює 18 травня.

Що таке "Електронний кабінет призовника"? Як зазначив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін - "Це сервіс, який має стати зручним. Не потрібно буде йти до ТЦК та СП. Тому що є люди, які не люблять з'являтися в державних установах, а таким чином вони зможуть доповнити інформацію про себе. Вони можуть туди завантажити документи, які свідчать про те, що у них змінився сімейний стан, що вони мають вже трьох чи більше дітей, або змінили місце проживання, здобули якусь освіту. Це все зручно".

"Держава має розуміти, скільки людей можна буде мобілізувати, який у них стан здоров'я і які військово-облікові спеціальності мають ці люди. Тому, це необхідна міра, і будемо сподіватися, що люди будуть ставитися відповідально. Адже, як на мене, головною мотивацією має бути бажання захистити свою країну, не пустити росіян і відвоювати ті території, які зараз тимчасово захоплені".

За його словами речника Міноборони, людям які мають бронювання також можна буде підтвердити в цьому електронному кабінеті. Крім того, він зазначив, що після набрання чинності змін до закону про мобілізацію, всі військовозобов'язані протягом 60 днів повинні оновити свої дані в ТЦК, ЦНАПі чи в електроному кабінеті призовника, військовозобов'язаного і резервіста.

Як ТЦК перевірятиме оновлення даних через електронний кабінет?

Представник Генерального штабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко розповів як  ТЦК перевірятиме данні через електронний кабінет: "Оновлені дані через електронний кабінет потрапляють у єдиний державний реєстр. У разі зупинки такого громадянина на вулиці чи в іншому місці для перевірки його військово-облікових документів працівниками ТЦК, працівники мають змогу підключитися до реєстру або в телефонному режимі з’ясувати з оператором ЄДРВ щодо оновлення даних громадянина. Оператор з’ясує і розповість усю інформацію про громадянина. Якщо він оновив дані, до нього не буде жодних питань".

За його словами, у військових квиток наклеюють штрих-код, роздрукований із єдиного державного реєстру. Відсканувавши його можна отримати всю електронну інформацію щодо військовозобов'язаного.

Глущенко нагадав, що електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного і резервіста почне працювати з 18 травня 2024 року. Кабінет військовозобов'язаного дасть змогу розвантажити ТЦК і спростить оновлення даних для громадянами.

За словами Глущенко, у військових квиток наклеюється штрих-код, який роздруковують із ЄДР, який можна відсканувати  та отримати інформацію щодо військовозобов'язаного в електронному вигляді.

Написати коментар